Sivilce
Daha sonra bu tıkanan yağ bezi kanalında deride bulunan bazı bakteriler çoğalır ve iltihabi bir durum oluşturur. Dolayısıyla aknenin ciltteki görünümü siyah veya beyaz noktalar, kızarık veya içi cerahatle dolu şişlikler; hatta daha şiddetli durumda içi sert şişlikler (nodül) veya kistler şeklindedir. Özellikle derin yerleşimli lezyonlar iyileşirken iz bırakabilirler.
Sivilceli cildin temizliği için, düzenli olarak, günde bir veya iki sefer, derinin doğal pH'ına yakın bir temizleyici ile cilt fazla hırpalanmadan yıkanabilir.
Akneler ciltte kalıcı izler bırakabilir ve bu da kişinin ruhsal durumunu olumsuz etkileyebilir. Tedavinin en önemli amaçlarından birisi, iyileşmekte olan deri oluşumlarının cildinizde iz bırakmasını önlemektir. Bir kez ortaya çıkan izler ortaya çıktıktan sonra cildi eski haline getirmek genellikle zordur.
Tedavi Yöntemleri
Akne tedavisinde ilk olarak sebum üretimini dengelemek için uğraşmak gerekmektedir.
Hafif bir temileyici ile cilt günde bir veya iki kez yıkanmalıdır. Yağ içermeyen nemlendirici özelliği olan su bazlı kozmetik veya bitkisel kozmetik ürünleri kullanılmalıdır.
Sivilce Tedavisinde "roaccutane"
İleri derece Sivilce hastalıklarında biolojik yapının sebum üretimini dengelemek ve süreç içinde normale dönmesini sağlamak amacıyla bir çok ilaç kullanılmaktadır. Roaccutane bu ilaçların en bilenini olmakla beraber, bir çok yan etkisinin olduğuda kullanıcı deneyimleri sonrası kanıtlanmıştır.
Roaccutane, Akne hastası olan insanların kullandığı çok etkili fakat bir o kadar çok yan etkisi olan tehlikeli bir ilaçtır. roche firmasına ait bu ilaç en fazla 6-8 ay kullanılır, hamilelerin kullanması yasaktır, vücuttaki bütün sistemleri çok ciddi bir şekilde etkiler, özellikle karaciğere çok büyük yük bindirir, kolesterol ve trigliserit seviyesini arttırır, depresif özelliği vardır, kullanımı kesinlikle doktor kontrolünde olmalıdır ve çok ciddi akne problemi olmayan hastalara kesinlikle tavsiye edilmez.
Sivilce Tedavisinde
Salisilik Asit Peeling
Salisik asit içeren ürünleri sivilceler üzerinde kullanabilirsiniz. Özellikle, Sivilce tedavisinde önce sivilceye neden olan siyah ve beyaz komedonlar (noktacıklar) temizlenir ve ardından Salisilik asit solüsyonu uygulanır. Tekrarlayan peeling işlemi hem sivilceler hem de sivilcelerin neden olduğu izlerin tedavisi sonderece başarılı bir şekilde sağlanır.
Ev koşullarında, pratik bir cilt bakım takviyesi olarak, salisilik Asit Toniği elde etmek çok kolay. Bunun için salisilik asitin alkolde çözünebildiği prensibine bağlı olarak her evde bulunan kolanya kullanılarak Salisilik Asit toniği hazırlanabilir.
200 gram kolanyanın içine 10 gramı geçmemesine dikkart edilerek toz faomda bulunabilecek salisilik asit karıştırılarak yaklaşık bir dakika boyunca karıştırılır. Hazırlanan solisyon sorunlu bölgelere pemuk yada çubuklu pamuk yaydımıyla sürülür. Toniğin etkilerinin güçlendirilmesi noktasında, 20 ml % 40 dereceye sahip Laktik asitte karıştırmak mümkündür.
Citte takribi 2-3 dakika kadar kalaması gereken peeling uygulaması sonrası cilt su ile temizlenmeli ve Çinko oranı yüksek yada nemlendirici etkisi kuvvetli E vitamini gibi vitaminlerle cilt desteklenmeli ve iyileşme süresince hijyene dikkat edilmelidir. Uyugulanacak olan peelin 2-3 günlük periodlarda uygulandığı durumlarda, 5 seans ta sonuçları belirgin olarak ortaya çıkacaktır.
Sivilce ve sivilce izlerinin tedavisinde kimyasal peeling uygulamaları ve TCA-Kimyasal Peeling hakkında detaylı bilgi için aşağıda başlığı tıklamanız yeterli olacaktır.
SİVİLCE İZİ GİDERMEDE
TCA-KİMYASAL PEELİNG YÖNTEMİ
AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKALYINIZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönderme