Sinüzit Nedir
Alın kısmında burnun iki tarafında, şakaklarda ve çenede bulunan kemik boşluklarına sinüs ismi verilmektedir. Her bir sinüsün buruna açılmakta olan kapağı bulunur. Burun mukozası bu kanallardan geçerek sinüs duvarlarını kaplar ve nemli olmasını sağlar. Böylece hava yer alan tozlar ve küçük parçacıklar mukozaya yapışarak orada kalır. Mukozanın iltihaplanmasına sinüzit ismi verilmektedir.
Sinüzit Çeşitleri Nelerdir
Sinüzitin iki türü vardır. Akut sinüzit ve kronik sinüzit olarak ikiye ayrılır.
Sinüzit Nedenleri Nelerdir
Sinüzitin meydana gelmesi çeşidine göre farklılık gösterir. Akut sinüzitte genellikle nezle gibi solunum yolu enfeksiyonu gerçekleştikten sonra oluşur. Burundaki ve sinüslerdeki şişlik mukozanın sinüsten buruna gitmesini engeller ve bu sebeple sıvı sinüs içinde biriken bakteri oluşmasını iltihaplanmaya sebep olur.
Kronik sinüzit ise geniz etleri, burunda meydana gelen şekil bozukluğu, kalıtsal yada alerji durumunda meydana gelir.
Sinüzit Belirtileri Nelerdir
Sinüzitin en önemli ve yaygın belirtisi burunda tıkanma, sarı yada yeşil renkli burun akıntısı, baş ağrısıyla birlikte ateşlenme, yüz, burun üst bölümü ve gözler arasında çok yoğun bir ağrı ve halsizlik sinüzit rahatsızlığının en önemli belirtileridir.
Sinüzit Nasıl Tedavi Edilir
Sinüzit ilaç yada cerrahi müdahaleyle tedavi edilebilir. Akut sinüzitte uygun ilaçlar kullanımı akut sinüzitin iyileşmesinde oldukça büyük bir etkendir. Fakat kronik sinüzitte cerrahi bir müdahale gerekebilmektedir. Sinüzit için muhakkak tıbbi tedavi almalısınız. kulaktan dolma bilgiler ve kerameti kendinden menkul bir takım bitkisel çer çöp yerine doktor muayenesi ve farmakolojik ilaçlar kullanmanız sizin yararınızadır.
Sinüzit belirtileri ve tedavisi hakkında yazımız burada bitiyor. Sizde görüş öneri ve bilgilerinizi yorum olarak paylaşabilir daha fazla insanın sinüzit hakkında bilgilenmesine yardımcı olabilirsiniz. Yazımız umarız işinize yaramıştır, sinüzit nedenleri ve tedavisi yazımızı sosyal medyada paylaşırsanız seviniriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönderme